Hääkoruni Itsesuunnittelemani, Alyssa Smithin valmistama |
Sunnuntaina olo oli aika väsynyt. Vaikka nautimme aamusta Klaus K:ssa, kylvystä ja brunssista, haimme koiramme koirahotellista ja kävimme vanhemmillani syömässä, tuntui kuin olisimme hypänneet koko päivän yli.
Huomenlahja miehelleni Itsesuunnittelemani, Alyssa Smithin valmistama |
Huomenlahja minulle |
Maanantaina oloni oli vähän kipeä, nukuin monta tuntia päivällä ja silti olin illalla ihan valmis sänkyyn. Tänäänkin olen vielä ottanut levon kannalta, sillä pääni on ollut vähän hataran tuntuinen ja väsymys painanut. Kävin kuitenkin pienellä päiväkävelyllä koiramme kanssa, poikkesimme ensimmäistä polkua metsään ja toista pois. Matkalla löysimme yhden keiton verran suppilovahveroita.
Suppilovahverokeittoa ja patonkia |
Huomenna aamusta neuvolaan ja iltapäivällä opiskelua. Ja nyt nukkumaan!
Suppilovahverokeitto (4:lle)
n. 3 dl suppilovahveroita (putsattuja, tuoreita)
3 kotimaista omenaa
1 iso sipuli
2 rkl margariinia
2 dl kuohukermaa
ripaus valkopippuria
1 lihaliemikuutio
8 dl vettä
4 rkl vehnäjauhoja
Hienonna suppilovahverot ja haihduta niistä ylimääräinen neste kuumalla pannulla. Hienonna sipuli ja kuutioi omenat. Kuullota sipulit ja omenakuutiot margariinissa kattilassa, lisää jauhot kun sipuli ja omenat ovat pehmenneet. Sekoita ja kaada vesi sekaan, lisää suppilovahverot ja liemikuutio. Sekoita pari minuuttia, kunnes seos samenee. Lisää kerma ja mausta valkopippurilla. Anna hautua kannen alla 10-15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti